Traveler’s Notebook (van Traveler’s Company)

Traveler’s Notebook (‘TN’) is inmiddels een wereldwijd begrip en komt uit Japan. Het is een simpel, maar prachtig vormgegeven concept van een kaft van stevig leer met in de binnenkant elastieken waaraan je ‘inserts’ schuift. De TN sluit met een vast elastiek aan de buitenkant.

Inserts

De ‘inserts’ – die heel gemakkelijk weer uit de TN te verwijderen zijn – zijn divers; het kunnen notitieboekjes van ca. 60 pagina’s zijn met blanco, geruite of gelinieerde pagina’s. Er zijn ook boekjes met dik schetspapier, dubbelzijdig plakband, post-its, mapjes en agenda’s. Het winkelmeisje zelf is groot fan van het lichtgewicht papier en het plastic zipper mapje, waarin je heel handig losse bonnetjes of andere kleine dingen snel even kunt opbergen.

Traveler's Notebook

Formaat

Er zijn twee formaten notebooks: regular (12 x 22 cm) en passport (11 x 13,5 cm). De omslagen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkerbruin, camel en sinds april 2018 donkerblauw.

Accessoires

Naast de kaft en de inserts zijn er tevens allerlei accessoires verkrijgbaar, zoals een handige penhouder die je aan de kaft schuift of plakt. Of extra elastieken als je meer dan twee inserts nodig hebt.

Personaliseren en gebruiken

Je kunt je nu vast wel voorstellen dat je je TN helemaal naar je eigen smaak en behoeven kunt inrichten en gebruiken. Sommigen versieren de buitenkant met mooie hangers of labels, anderen plakken de agenda of notitieboekjes vol met vrolijk washi tape. De afzonderlijke inserts kun je ook als dagboekje gebruiken als je bijvoorbeeld op reis gaat; naast teksten schrijven kun je van alles van je reis inplakken: foto’s, postzegels, suikerzakjes, toegangskaarten, muntjes, noem maar op.

Een ander gebruiksdoel van de TN is bijvoorbeeld wanneer je actief bent op verschillende vlakken en je vaak dingen moet regelen en onthouden: denk aan deel uitmaken van een (sportclub-)commissie, of je bent klassenmoeder, of je moet naar diverse congressen of vergaderingen. Voor elke afzonderlijk activiteit zou je een aparte insert kunnen gebruiken. Traveler’s Company heeft archiefmapjes, waarin je 5 volle boekjes kunt archiveren. Hoe praktisch!

Kaal is mooi!

Maar je hóeft je TN natuurlijk niet op te pimpen! De ‘kale’ versie is zó al mooi, puur als notitie-/schetsboek of agenda, zonder opsmuk en gedoe. Een stoer en prachtig kado voor een leven lang!